Atelier local privind rezultatele proiectului ATHENA și PEG-UB: Punctele cheie

Pe 21 martie, echipa ATHENA-UB a organizat o întâlnire dialog, de tip atelier local, „Atelier local pentru a discuta rezultatele proiectului ATHENA privind Planul de Egalitate de Gen al Universității din București.” Cuvântul a fost luat de către prof.univ.dr. Laura Grünberg, directoare de proiect printr-o prezentare generală a planului și de către lect.univ.dr. Corina Ilinca, coordonatoare cercetare cantitativă, coord. platforma pentru studii de gen (ICUB).

Echipa noastră a prezentat pe scurt rezultatele noastre pentru 2022-2023, împreună cu unele dintre provocările întâlnite și posibilele soluții preconizate pentru următorul ciclu.

—Interdisciplinary Gendered Talks, martie 2023
—Întâlnirile platformei de Studii de Gen @ ICUB
—Revizuirea unor documente instituționale strategice (Anexe atașate la dosarul de angajare, dosarul de înscriere pentru studenți. Semnează ca au luat cunoștință de documente precum: Codul de Etică, PEG, Carta UB, modulele online pentru diversitate)
—Procedură instituțională pentru cazurile de hărțuire sexuală
—Abordare integratoare a genului (gender mainstreaming) în Raportul de Sustenabilitate
—Promovare diversă/continuă pe social media
—Practică pentru studenți în cadrul Biroului de Incluziune, Echitate și Egalitate de Șanse
—Campanie de informare/conștientizare cu sprijin Departament de Comunicare UB — în desfășurare.


La atelier ni s-au alăturat numeroși participanți din cadrul instituțiilor publice, universităților, precum și organizațiilor nonguvernamentale din România.

Participanții au oferit sugestii și recomandări și, de asemenea, au împărtășit din propriile idei și experiențe de bune practici în domeniile specifice de acțiune ale Planului.

Printre principalele aspecte discutate:

—sustenabilitatea Planurilor pe termen mediu și lung;
—posibilă strategie pentru crearea unei rețele informale de instituții românești care au Planuri de Egalitate de Gen în diferite etape de implementare;
cum și dacă tranziția de la Planurile de Egalitate de Gen la Planurile pentru Diversitate și Incluziune ar trebui făcută atât de rapid, așa cum sugerează UE.

Considerăm că a fost o întâlnire colegială eficientă și utilă, bogată în schimb de experiențe, cu concluzii importante pentru toți cei implicați!

Primim sugestiile dumneavoastră!
Pe pagina noastră, gep.unibuc.ro, în josul paginii, ne puteți trimite în mod anonim recomandări, sugestii și informații pe care le considerați relevante pe tema implementării Planului de Egalitate de Gen în Universitatea din București.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *